Wat is een rol-skibaan?

De onderstaande afbeelding toont het principe van een terugkerende transportband die middels een schuine plaatsing de helling voorstelt.
De ondergrond waarop u skiet is een stevig tapijt met kunststof vezels. Deze worden bevochtigd zodat u vlot kan glijden en toch voldoende grip heeft.

Werking:


 • Per 2 op de piste (= quasi privéles)
 • Elke +/-10 minuten wissel met 2 andere skiërs (max 4 pers/uur)
  = vereiste rustmomenten + kans om anderen te zien skiën en te leren uit fouten.
 • Vooraan grote spiegel om houding te herkennen
 • Snelheid aanpasbaar in functie van het niveau.
 • Lesgever heeft afstandsbediening met noodstopfunctie.
 • Lesgever staat dichtbij
  = intensieve begeleiding: voorbeelden / correcties kunnen zeer precies geven worden
 • Kans op blessures zeer beperkt omdat de voorwaartse kracht beperkt blijft.

Opmerking:
In geval van eventueel verschillende skiniveaus zal de skimonitor flexibel omgaan met timing en aantal personen op de baan. Dit om voor iedereen naar beste vermogen kwalitatieve lessen te kunnen bieden. Dit impliceert dat, ondanks hier zoveel mogelijk naar gestreefd wordt, ISC SKI nooit garandeert dat iedereen 30 minuten zal skiën. Indien dit uw wens is, kunnen wij u onze privélessen aanraden.


Skigevoel:
Het glijgevoel ten opzichte van de ondergrond is identiek als op sneeuw met dit verschil dat u op dezelfde plaats in de ruimte blijft. Dit is evenwel logisch gezien het terugkerend tapijt de skipiste simuleert.
 

 

Technische aspect:
Skien op onze rolskibaan vereist de juiste techniek. Als u op onze rolskibaan goed kan skien, zal het in de sneeuw zéker gaan. Andersom is dit vaak niet zo vanzelfsprekend omdat de techniek minder verfijnd blijkt.
Dit komt vaak voor bij skiers die zich enkel op hun gemak voelen in goede condities (vlakke pistes; niet te ijzig of te zware sneeuw, geen steile stukken, enz)
De technische vergelijking van het skiën op sneeuw tov op een rolskibaan, toont dat er geen verschil is. Dit is duidelijk te merken in dit videofragment.